БОГОЯВЛЕНИЕ НА РЕКА ЙОРДАН, ИЗРАЕЛ

16.01.2025 – 20.01.20254 нощувки, 5 дниДата на отпътуване: 16.04.2025

Цена до 30 НОЕМВРИ:1850 лв.

1️ ден (16.01, четвъртък):

София – Тел Авив – Лида (Лод) – Назарет – Кана Галилейска – Тиберия

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 05:40 часа, полет за Тел Авив в 07:40 ч. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 10:05 ч. Преминаване на всички митнически формалности. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване към град Лод – древна Лида Палестинска. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги. В църквата, която е гръцка православна се пазят и оковите на Светеца. Отпътуване за Назарет. Поклонение в храма на Благовещението при изворите на св. Богородица. Посещение на дома на св. Йосиф Обручник и на неговата работилница. Посещение на храма в Кана Галилейска, където Христос извършва първото си чудо по молба на своята Майка. Отпътуване за Тиберия. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

2️ ден (17.01, петък):

Тиберия – Тавор – св. места около Галилейско езеро – Витлеем

Ранна св. Литургия в манастира на св. Дванадесет апостоли в Тиберия на мястото, където Христос се явява на Своите ученици след Възкресението. Закуска след богослужението. Трансфер до планината Тавор и поклонение на мястото на Христовото Преображение. Разглеждане и поклонение на св. места около Галилейско езеро (Табха, Капернаум, Планината на Блаженствата и др.) Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

3️ ден (18.01, събота)

Витлеем – река Йордан – м-ра на св. Герасим Йордански – Йерихон – Витлеем

Закуска в сух пакет. Ранно отпътуване за река Йордан и участие в св. Литургия в храма на св. Йоан Кръстител при река Йордан. Участие във Великия водосвет, извършен от Йеруслимския патриарх Теофил III. Възможност за потапяне във водите на реката. Посещение и поклонение в манастира на св. Герасим Йордански. Отпътуване за град Йерихон. Посещение на Планината на изкушенията. Посещение на манастира на св. прор. Елисей, където се намира смоковницата на митаря Закхей. Връщане във Витлеем и участив във Вечерното богослужение за празника богоявление в базиликата на Рождество Христово. След богослужението поклонение в пещерата на Рождество Христово и в пещерата на св. Младенци, избити от Ирод Велики. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

4 ден (19.01, неделя):

Витлеем – Йерусалим – Витлеем

Закуска в сух пакет. Ранно отпътуване за Йерусалим и участие в празничната св. Литургия за Богоявление на Божи гроб, отслужена от Йерусалимския патриарх. След богослужението среща с патриарха в сградата на Йерусалимската патриаршия. Трансфер до Лъвските врата и преминаване през Виа Долороса, пътя на Христовите страдания. По пътя спирки на по значимите места: Къщата на св. св. Йоаким и Анна, където се родила св. Богородица, Преторията, Тъмницата на Христа, мястото където Симон Киринеец е поел Кръста Христов, къщата на праведната Вероника, Съдния праг. Достигане до храма на Възкресението и поклонение в храмовия комплекс: плочата на Миропомазанието, Божи гроб, Голгота, мастото на Въздвижение на честния Кръст Господен, гроба на Никодим. Свободно време. Въщане във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

5️ ден (20.01, понеделник)

Витлеем – Йерусалим – Тел Авив – София

Закуска. Отпътуване за Йерусалим. По пътя посещение на манастира на Пастирите, където Ангелите им възвестили радостната вест за Рождество Христово. Посещение на Елеонската планина (Елеонския манастир, мястото на Възнесението, Възнесенския манастир, манастира на св. Мария Магдалина, гроба на св. Богородица, където се пази Йерусалимската икона на св. Богородица, по възможност храма на св. Стефан). Транфер до летище “Бен Гурион”. Полет за София в 21:00 часа. Пристигане на летище София около 23:30 часа.

Телефони за записване: (+359) 895 24 4110; (+359 89 921 6647); (+359) 87 837 9191;.    E – mail: [email protected]

Цена на пътуването до 30 ноември: 1 850лв.След 30 ноември цена на пътуването: 1 990 лв. 

Цената включва:

  • самолетен билет София–Тел Авив–София с редовен полет на редовна авиолиния с включен багаж (малък салонен багаж: 40х30х20);
  • летищни такси;
  • 3 нощувки със закуска, и вечеря в Витлеем, хотел 4*;
  • 1 нощувки със закуска, и вечеря в Тиберия, хотел 4*;
  • екскурзовод на български език в Израел;
  • луксозен автобус с безплатен WI-FI;
  • всички трансфери по програмата;
  • всички екскурзии по програмата;
  • сертификат за хаджийство;
  • водач, придружаващ групата по време на целия престой;
  • медицинска застраховка асистънс „Групама” АД, с покритие 10 000 евро.

Цената НЕ включва:

  • лични разходи;
  • Багаж на колелца (55 х 40 х 23 см, макс 10 кг.) или допълнителен при запитване;
  • задължителни бакшиши – 10 долара на турист на ден;
  • Обяд на Галилейско езеро – 25 долара;
  • Горивни такси (обявяват се до 21 дни преди пътуването).

Условия за резервация:

Депозит при резервация 700 лв. на човек и копие от валиден задграничен паспорт най — малко 6 месеца след датата на прибиране. (най – малко до 21 юли).

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста. Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: задграничен паспорт.

За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Забележка: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма;

Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.76 лв., при промяна на курса с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената!