ПАСХА ХРИСТОВА В ИЗРАЕЛ И СВЕТИТЕ ЗЕМИ

26.04.2024 – 06.05.202410 нощувки, 11 дниДата на отпътуване: 26.04.2024

Цена до 25 март: 2990 лв.

Опитът ни сочи, че посещаваните от нас места са напълно безопасни. Сигурността на нашите поклонници винаги е била наш основен приоритет и винаги сме я осигуравали на сто процента благодарение на високия професионализъм на нашите партньори, с които проведохме многократни разговори преди да предприемем това пътуване.

1 ден (26.04, петък)

София – Тел Авив – Витлеем – Йерусалим
Сборен час на летище София, Терминал 1, в 03:55 часа, полет за Тел Авив в 05:55 ч. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 08:25 ч. Преминаване на всички митнически формалности. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Трансфер до Витлеем. Посещение на манастира на пастирите, мястото където пастирите получили благата вест за рождението на Спасителя. Посещение на базиликата „Рождество Христово“ и поклонение в пещерата на Рождество Христово, пред Витлеемската икона на Божията Майка, пещерата с мощите на младенците избити от Ирод. Посещение на млечната църква, мястото на което св. Богородица е кърмила св. Младенец. Отпътуване за Йерусалим. По пътя посещение на манастира „Катизма“, мястото където св. Богородица си починала по време на пътя от Назарет до Витлеем преди да роди Христос. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден (27.04, събота, Лазаровден)
Йерусалим – Витания – Витфагия – Йерусалим 
Закуска по желание. Отпътуване за Витания, градът от който бил родом праведния Лазар, брат на Марта и Мария. Участие в празничната патриаршеска св. Литургия в манастира на св. св. Марта и Мария, на мястото където Христос е чакал да повикат Мария, сестра на Лазар. Лития до гроба на св. Лазар и православния храм, изграден над него. Посещение на Витанската школа, подворие на Гетсиманския манастир, където сестрите обучават много млади момичета – араби в православната вяра. Обяд за празника. Връщане в Йерусалим. Посещение на Ейн Карем, срещата на св. Богородица със св. Елисавета, майка на св. Йоан Кръстител. Отпътуване към Витфагия, мястото от където започва пътя на Христос върху осле преди тържествения Му вход в Йерусалим и участие в празничната лития (изминаване на пътя от Витфагия до Лъвски порти на стария град на Йерусалим пеша). Преди началото на литията Йерусалимския патриарх освещава палмовите клонки. След края на литията връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден (28.04, Цветница)
Йерусалим
Закуска по желание. Трансфер до Божи гроб и участие в патриаршеската св. Литургия за празника Вход Господен в Йерусалим, след която се извършва лития с палмови клонки около самия Божи гроб. След литията посещение на Йерусалимската патриаршия и среща с Йерусалимския патриарх Теофил III. Връщане в хотела. Почивка. Трансфер отново до Божи гроб и участие в първото Последование на Жениха, извършено от Йерусалимския патриарх. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден (29.04, Велики понеделник)
Йерусалим – м-р „Св. Теодосий“ – м-р „Св. Сава“ – река Йордан – Йерихон – м-р “Св. Георги Хозевит” – Йерусалим
Закуска. Отпътуване за м-ра на св. Теодосий Велики (11.01), където се намира пещерата на Влъхвите, както и гробовете на много св. Жени. Посещение на м-ра на св. Сава (05.12). Отпътуване за река Йордан към мястото Каср-ал-Яхуд, мястото на кръщението на Христос, и възможност за потапяне във водите на реката. Посещение на м-ра на св. Герасим Йордански. Посещение на манастира Карантал в Планината на изкушенията. Посещение на м-ра на митаря Закхей. Отпътуване и посещение на м-ра на св. Георги Хозевит. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.
5 ден (30.04, Велики вторник)
Йерусалим – Наблус – Назарет – Тавор – Галилейско езеро – Йерусалим
Закуска в пакет. По възможност ранно отпътуване към Наблус, където се намира кладенеца на патриарх Яков, мястото на което Господ е беседвал със Самарянката Фотиния и където през 1979 г. зверски бил убит св. новомъченик Филумен Агиотафит. Отпътуване към Назарет и посещение на православния храм с извора на св. Богородица „Благовещение“. Отпътуване към планината Тавор и поклонение на мястото на преображението, както и пред иконата на св. Богородица Таворска. Посещение на св. места около Галилейско езеро (Планината на Блаженствата, Капернаум, Табха и др.). Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.
6 ден (01.05, Велика сряда)
Йерусалим
Закуска. Посещение на Елеонския хълм. Посещение на Възнесенския манастир, където се намира мястото на 1-вото и 2-рото намиране на главата на Св. Йоан Кръстител. Посещение на параклиса на Възнесението, мястото, от където Господ се е възнесъл на небесата и където е запазен отпечатъка от лявото му стъпало. Посещение на Гръцкия манастир на Възнесението, където се пази десния отпечатък от Възнесението (отпечатъка е разделен, понеже мястото, където е станало Възнесението се държи от мюсюлмани). Посещение на манастира „Малката Галилея“. Посещение на Гетсиманския манастир „Св. Мария Магдалина“ (с мощите на св. Елисавета Феодоровна и нейната съкилийница Варвара), поклонение пред гроба на св. Богородица. Посещение на манастира на Произхождението на св. Кръст, посещение на манастира на св. Симеон Богоприемец. Посещение на патриаршеския манастир на Св. Св. Константин и Елена, където ще участваме в последованието на Маслосвета, отслужен от Йерусалимския патриарх. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден (02.05, Велики четвъртък)
Йерусалим
Закуска по желание. Ранен трансфер до Божи гроб и участие в св. Василиева Литургия за Велики четвъртък в параклиса на св. Яков, брат Господен. Участие в последованието на умиване на нозете от Йерусалимския патриарх. Трансфер до Сионския хълм. Посещение на Сионската горница, мястото на Тайната вечеря и на още много Библейски събития от Новия завет. Поклонение на гроба на св. цар Давид. Посещение на храма на отречението, дома на първосвещениците Анна и Каяфа, където св. ап. Петър се отрекъл от Христос трикратно. Посещение на храма „Успение на св. Богородица“, построен на мястото, където бил дома на св. ап. Йоан Богослов. Посещение на патриаршеската Сионска семинария. Почивка в хотела. Трансфер до Божи гроб и участие в последованието на Страстите Христови (12 евангелия). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 ден (03.05, Велики петък)
Йерусалим
Закуска по желание. Ранно преминаване през Кръстния път (Via Dolorosa), с прочитане на евангелските откъси за страданията Христови (Гетсиманската градина, Литостротон, Тъмницата на Христос, поемането на Кръста от Симон Киринеец, колоната на праведната Вероника, Съдния праг, Голгота). Участие в последованието на царските часове на Страшната Голгота. Поклонение в пределите на Храма на Възкресението и в мощехранителницата на Божигробското братство. Поклонение в Божи гроб. Участие в патриаршеската Вечерня с изнасяне на плащаницата Христова. След богослужението по желание връщане в хотела за вечеря и почивка. Участие в последованието на Епитафията с Христовата плащаница (Надгробен плач). Кратка почивка в хотела.
9 ден (04.05, Велика събота)
Йерусалим
Трансфер до Божи гроб в ранните часове (около 03:00 часа през нощта). Участие в св. Василиева литургия в манастира на св. св. Константин и Елена. Участие в последованието на Благодатния огън. Връщане в хотела. Вечеря. Почивка. Трансфер до Божи гроб около 22:30 часа.
10 ден (05.04, Пасха Христова, Великден)
Йерусалим
00:00 часа, участие в Пасхалната патриаршеска утреня и св. Литургия на Божи гроб. Нощувка.
12:15 часа Трансфер до Божи гроб и участие във Вечернята на любовта (Второ възкресение) и посещение на Йерусалимската патриаршия, където ще се поздравим с Йерусалимския патриарх с „Христос воскресе“. Свободна програма или по желание и възможност посещение на Хеброн, където се пази жив и до днес Мамврийския дъб, под който патриарх Авраам посрещнал св. Троица във вид на три Ангела, както и Махпела, гробницата на Авраам, Исаак, Яков и 12 патриарси. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
11 ден (06.05, Светли понеделник, св. вмчк Георги)
Йерусалим – Лида – Яфо – Тел Авив – Летище „Бен Гурион“ – Солун
Закуска в пакет. Ранен трансфер до древна Лида Палестинска, където се пази гроба на св. вмчк Георги и участие в празничната св. Литургия за празника му. Поклонение в манастира на св. Георги. Посещение на манастира на Св. Тавита с нейните мощи. Посещение на Яфо и храма на св. ап. Петър. Разходка из старото пристанище – най – старото в света. Трансфер до летище „Бен Гурион“ и полет за Солун в 19:25 часа.
12 ден (07.08, Светли вторник)
Солун – София
Кацане на летище Солун „Македония“ в 00:30 часа. Преминаване на митническите формалности и трансфер до София. Пристигане в София в ранните часове.
Цена на пътуването до 25 март: 2 990 лв.
След 25 март цена на пътуването: 3 290 лв.

Телефони за записване: (+359) 899 21 6647; (+359) 895 24 4110

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

Цената включва:

  • самолетен билет София – Тел Авив/ – Солун с включен багаж (малък салонен багаж: 40 х 30 х 20 см. (дамска чанта или раница), куфар на колелца до 10 кг. с размери 55 х 40 х 23 см. и чекиран багаж до 20 кг.)
  • летищни такси;
  • 10 нощувки във Йерусалим със закуска и вечеря, хотел 4*;
  • екскурзовод на български език;
  • луксозен автобус с безплатен WI-FI;
  • всички трансфери по програмата;
  • всички екскурзии по програмата;
  • сертификат за хаджийство;
  • водач от България, придружаващ групата по време на целия престой;
  • медицинска застраховка асистънс „Grupama” АД, с с покритие 20 000 евро, загубен или забавен багаж, загубени лични документи, наложителна промяна в престоя, обезщетение при злополука, стоматологична помощ до 400 евро;

Цената НЕ включва:

  • лични разходи;
  • бакшиши – 10 долара на турист на ден (заплащат се на място в Израел);
  • горивни еко такси (обявяват се една седмица преди пътуването)
  • допълнителен багаж, извън включения в цената (около 30 кг.);

Условия за резервация:

Депозит при резервация 950 лв. на човек до 7 дни след записването и изпращане на валиден документ за самоличност.

Цена след 25 март: 3 290 лв.

Пълно плащане до 15 април.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туриста.

Максимален брой: 30 туриста.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: задграничен паспорт валиден поне 6 месеца след датата на връщане. (най – малко до 7 ноември 2024 г.)

За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители на английски език!

Забележка:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма;

Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.79 лв., при промяна на курса с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената!

Ако искате да се включите в това пътуване, моля попълнете формата по-долу. Наш представител ще се свърже с Вас.

This form is currently undergoing maintenance. Please try again later.