ПРАЗНИК ПЕТДЕСЕТНИЦА НА БОЖИ ГРОБ (ЙЕРУСАЛИМ)

20.06.2024 – 25.06.2024
Дата на отпътуване: 20.06.2024

Цена до 1 юни: 1 850 лв.
1 ден (20.06, четвъртък):
София – Тел Авив – Яфа – Тиберия
Сборен час на летище София, Терминал 1, в 10:30 часа, полет за Тел Авив в 12:40 ч. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 15:10 ч. Посещение на древна Лида Палестинска, където се намира гроба на св. вмчк Георги и се пазят неговите вериги. Посещение на манастира на Св. Тавита с нейните св. мощи. Разходка из старото пристанище в град Яфо, най-старото в света. Трансфер и настаняване в хотел в град Тиберия, на брега на Галилейското езеро. Вечеря, нощувка.
2 ден (21.06, петък):
Тиберия – Тавор – Назарет – Кана Галилейска – Галилейско езеро – Витлеем
Закуска. Отпътуване за планината Тавор, мястото на Христовото Преображение. Посещение на град Назарет и православния храм с извора на св. Богородица „Благовещение“. Посещение на Кана Галилейска, мястото на първото Христово чудо. Посещение на св. места около Галилейско езеро (Планината на Блаженствата, Капернаум, Табха и др.). Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден (22.06, събота):
Витлеем – Йерусалим – Еин Карем – Витлеем
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Посещение на манастира на Малката Галилея, където св. Богородица получава вестта за нейното Успение. Посещение на Елеонския руски манастир, където е намерена главата на св. Йоан Предтеча. Поклонение на мястото на Христовото Възнесение и на Гетсиманския манастир „Св. Мария Магдалина“. Посещение и поклонение в пещерата – гробница на св. Богородица. Отпътуване за Горненския манастир в Еин Карем. Вечеря. Нощувка.
4 ден (23.06, неделя):
Витлеем – Йерусалим – Витлеем
Закуска в пакет. Отпътуване за Йерусалим. Участие в празничното патриаршеско богослужение за празник Петдесетница на Гроба Господен. Среща с Йерусалимския патриарх Теофил III. Преход по Виа Долороса. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден (24.06, понеделник):
Витлеем – Йерусалим – Витлеем
Закуска в пакет. Отпътуване за Йерусалим. Участие в празничното богослужение за празника на св. Дух в Руския храм св. Троица в Йерусалим. Отпътуване за река Йордан.  Възможност за потапяне във водите на реката. Посещение на манастира на св. Герасим Йордански. Вечеря. Нощувка.
6 ден (25.06, вторник):
Витлеем – Йерусалим – Тел Авив – София
Закуска. Посещение на Сионската горница, мястото където св. Дух слиза върху св. Апостоли в ден Петдесетница. Поклонение пред гроба на св. Цар Давид. Последно поклонение пред Божи гроб. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за София.
Цена на пътуването до 1 юни: 1 850 лв.

Телефони за записване: (+359) 895 24 4110E-mail: [email protected]

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!