ПОКЛОНЕНИЕ В ДИВЕЕВО, РУСИЯ

28.10.2024 – 05.11.2024

8 нощувки, 9 дни

Дата на отпътуване: 28.10.2024

Цена: 2 930 лв.
Поклонническото пътуване до Русия е организирано с единствената цел да посетим светите места и светини в Руската земя. При първа добра възможност бихме искали да организираме поклонение и до Украйна.
    .
Желаем да подчертаем, че това пътуване е изцяло посветено на духовното обогатяване и поклонение пред светите места. Ние се разграничаваме от всякакви политически ситуации и избягваме срещи на високо равнище с държавни или църковни институции. Нашата програма включва само посещения на манастири, църкви и други свети места, където ще имаме възможност да се помолим и да се докоснем до светините.
     .
Основният ни фокус е върху духовното изживяване и вярата, а не върху политическите аспекти. Ние вярваме, че поклонението е време за молитва и смирение, далеч от всякакви политически или обществени вълнения.
      .
Опитът ни сочи, че посещаваните от нас места са напълно безопасни. Сигурността на нашите поклонници винаги е била наш основен приоритет и винаги сме я осигурявали на сто процента благодарение на високия професионализъм на нашите партньори, с които проведохме многократни разговори преди да предприемем това пътуване.

 

1 ден (28 октомври, понеделник)

София – Истанбул – Москва

Сборен час на летище София, Терминал 2, в 07:25 часа, полет за Истанбул в 09:25 часа. Престой на летище „Истанбул“ и полет за летище „Внуково“ – Москва, в 14:15 часа. Пристигане на летище „Внуково“ в 18:10 часа местно време и преминаване на всички митнически формалности. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Трансфер до Москва и панорамна автобусна разходка по централните улици (Червения площад, храм „Св. Василий Блажени“, Болшой театър, храм „Христос Спасител“ и др. отвън). Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден (29 октомври, вторник)
Москва 

Закуска в ресторанта на хотела. Придвижване и разходка из Червения площад, посещение на храма на св. Василий Блажени, където се пазят св. му мощи, както и мощите и веригите на св. Йoaн Блажени; Казанския храм и Воскресенские ворота (Иверская башня). Посещение на Московския Кремъл (Съборния площад с Успенския, Благовещенския и Архангелския събори (храмове), където се пазят множество св. мощи (вкл. на св. Киприян Цамблак Чудотворец, митрополит Киевски, Литовски, Московски и на цяла Русия) и гробове на светци, Патриаршеския дворец и Оръжейния палат с диамантения фонд). По възможност разходка с корабче по река Москва. Връщане в хотела в Москва. Вечеря. Нощувка.

3 ден (30 октомври, сряда)
Москва – Сергиев посад – Москва
Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за Троице-Сергиевата лавра в Сергиев посад и поклонение на мощите на св. Сергий Радонежски, св. Максим Грек, св. Инокентий (Вениаминов) и на още множество св. мощи. По възможност и наличие на време отпътуване за Николо – Малицкия манастир, единствения манастир в Русия по византийска традиция. Поклонение в обителта. Връщане в хотела в Москва. Вечеря. Нощувка.
4 ден (четвъртък, 31 октомври)
Москва
Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване от хотела в 07: 15 ч. Посещение на храм „Христос Спасител“ — най-големият православен храм, в който се пазят множество християнски светини, сред които: един от гвоздеите от Разпятието на Господ Иисус Христос, част от Неговата риза, част от ризата на св. Богородица, частица от мощите на св. Йоан Предтеча, частици от св. Трима Светители (св. Василий Велики, си. Йоан Златоуст и св. Григорий Богослов), от св. Мария Египетска, целите мощи (нетленни) на св. Филарет Московски, а в момента и Владимирската икона на Пресвета Богородица, нарисувана от св. ап. и ев. Лука; както и Рубльовата Троица. Разходка по етажите на храма. Посещение на храм „Св. пpop. Илия“, в който се намира чудотворната икона на Божията Майка „Неочаквана радост“, пoceщенue на Зачатиевския манастир. Предвижване и разглежане на Донския манастир — резиденция на Руската православна църква. Посещение на Данииловия манастир (там са мощите на св. Даниил Московски, син на св. Александър Невски, и гробът на св. Матрона Московска), посещение на Покровския манастир, където се намират мощите на св. Матрона Московска. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден (петък, 01 ноември)
Москва
Закуска в ресторанта на хотела. Посещение на Сретенския манастнр. Посещение на Високо – Петровския манастир, Савино – Сторожевски манастир и на Воскресенския Ново-Иерусалимски манастир, основан през 1656 г. от патриарх Никон и наподобяващ св. град Йерусалим в Израел. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден (събота, 02 ноември)
Москва – Дивеево
Закуска в пакети и ранно отпътуване за Дивеево. Почивка по пътя край rp. Покров. където продават оригинални руски пряники (Покровски пряники). Посещение на Светия източник на св. Серафим Саровски в Цигановка, на 13 км. от Дивеево, (необходими са бански или дълга риза; кърпа, чехли). Настаняване в Дивеевския манастир. Запознаване със Серафимо – Дивеевския женски манастир, поклонение на мощите на св. Серафим Саровски, св. Александра, св. Марта и св. Елена — близки помощници на Саровския старец, както и на много други св. жени от Дивееската обител. Поклонеие пред чудотворната икона на св. Богородица „Умилеиие“ – келийна икона на св. Серафим. Участие в ежедневното литийно шествие по св. Канавка на св. Богородица, започната от св. Серафим и довършена от дивеевските монахини. Вечерно богослужение. Вечеря. Нощувка в манастира.
7 ден (неделя, 03 ноември)
Дивеево – Москва
Участие в неделната св. Литургия в Дивеевския манастир. Закуска. Връщане в Москва. По пътя посещение на женския манастир „Света Троица“ (гр. Муром), основан през втората четвърт на XVII в., в който се съхраняват мощите на свв. Петър и Феврония — покровители на семейството и брака, както и Спасо-Преображенския манастир, където се намира чудотворната икона Скоропослушница (донесена oт Света Гора, Атон), както и част от мощите нa св. Илья Муромски. Връщане в хотела в Москва. Вечеря. Нощувка.
8 ден (понеделник, 04 ноември)
Москва – Оптинска пустиня – Москва
Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване до Оптинската пустиня „Въведение Богородично“. Поклонение в манастира на мощите на 14-те нетленни оптински старци (за тях — вж. в книгата на архим. Серафим Алексиев „Оптинските старци“). Посещение на часовнята, в която са погребани тримата св. новомъченици — Василий, Трофим и Терапонт. Посещение на лечебния извор на св. Амвросиий в началото на Йоано – Предтечевския скит (в този скит има храм на св. Йоан Рилски, чийто
строеж е по идея и благословение на св. Йоан Кронщадтски). Връщане в Москва. Вечеря. Нощувка.
9 ден (вторник, 05 ноември)
Москва – Внуково – Истанбул – София
Закуска в ресторанта на хотела. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Внуково. Полет за София през летище Истанбул. Пристигане в София около 20:30 часа.
Цена на пътуването: 2 930 лв.

Телефони за записване:  (+359) 895 24 4110; (+359) 899 21 6647; (+359) 878 37 9191

e-mail: [email protected]

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

Цената включва:

  • самолетни билети София – Истанбул – Москва – Истанбул – София с включен багаж с редовен полет на Турските авиолинии (малък салонен багаж: 40 х 30 х 20 см. (дамска чанта или раница), куфар на колелца до 5 кг. с размери 55 х 40 х 23 см. и чекиран багаж до 30 кг.) и интернет през полета;
  • летищни такси;
  • 7 нощувки в Москва;
  • 1 нощувка в Дивеевския манастир;
  • 8 броя закуски и вечери в ресторантите на хотелите;
  • всички входове по програмата;
  • екскурзовод на български език;
  • луксозен автобус с безплатен WI-FI;
  • билети за московското метро;
  • всички трансфери по програмата;
  • всички екскурзии по програмата;
  • водач от България, придружаващ групата по време на целия престой;
  • медицинска застраховка асистънс „Grupama” АД, с с покритие 20 000 евро и покрития за загубен или забавен багаж, загубени лични документи, наложителна промяна в престоя, обезщетение при злополука, стоматологична помощ до 400 евро;

Цената НЕ включва:

  • входна виза за Русия (издава се самостоятелно онлайн до 15 дни преди пътуването или от туроператора по желание на пътуващия срещу допълнително заплащане);
  • лични разходи;
  • градска такса в размер от 4 долара на ден (без нощувката в Дивеево, заплаща се на място с обща стойност 32 долара);
  • бакшиши за хотел, екскурзовод и шофьор на обща стойност 35 долара;
  • допълнителен багаж, извън включения в цената (около 40 кг.);
  • лица над 65 год. възраст доплащат за застраховка 45 лв.
  • доплащане по желание за самостоятелна стая;

Условия за резервация:

Депозит при резервация 1 150 лв. на човек до 5 работни дни след записването и изпращане на копие от валиден международен паспорт.

Цена след 10 септември: 3 190 лв.

Пълно плащане до 10 октомври.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туриста.

Максимален брой: 30 туриста.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 21 дни преди началната дата.

Необходими документи: задграничен паспорт валиден поне 6 месеца след датата на връщане. (най – малко до 6 май 2025 г.)

За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители на английски език!

Забележка:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма;

Цената на екскурзията до Русия е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.79 лв., при промяна на курса с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената!

Ако искате да се включите в това пътуване, моля попълнете формата по-долу. Наш представител ще се свърже с Вас.

This form is currently undergoing maintenance. Please try again later.