ПОКЛОННИЧЕСКИ ЦЕНТЪР "СВ. ЙОАН ПРЕДТЕЧА" ОРГАНИЗИРА ПОКЛОННИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ ДО ИЗРАЕЛ И СВЕТИТЕ ЗЕМИ

10.05.2024 – 15.05.20245 нощувки, 6 дниДата на отпътуване: 10.05.2024

Цена до 25 април: 1 850 лв.

1️ ден (10.05, петък): София – Тел Авив – Лида (Лод) – Йерусалим – Витлеем

Сборен час на летище София, Терминал 1 в 04:40 часа, полет за Тел Авив в 06:40 ч. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 09:05 ч. Преминаване на всички митнически формалности. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване към град Лод – древна Лида Палестинска. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги. В църквата, която е гръцка православна се пазят и оковите на Светеца. Отпътуване за Йерусалим и посещение на Елеонската планина (Елеонския манастир, мястото на Възнесението, Възнесенския манастир, манастира на св. Мария Магдалина, гроба на св. Богородица, където се пази Йерусалимската икона на св. Богородица). Отпътуване за Витлеем и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

2️ ден (11.05, събота): Витлеем – Йерусалим

Закуска 07:00 часа. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсиманската градина (мястото на Христовата молитва в нощта на залавянето Му и предателството на Юда), църквата св. Стефан, където е бил убит св. Архидякон Стефан. Влизане в стария град през Лъвските порти: Посещение на храма – къщата на св. Богоотци Йоаким и Анна, където е родена св. Богородица. Посещение на затворническите килии на Претория (съдилището, на което Пилат Понтийски осъжда Христос на кръстна смърт, мястото на което е бичуван Христос). Посещение на къпалнята Витезда, където Христос изцелил разслабения. Via Dolorosa – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с Кръста си Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота, по пътя спирка на мястото, където Симон Киринеец е взел Кръста от Христос и спирка пред къщата на праведната Вероника. Посещение на храма със Съдния праг (Св. Александър Невски). Свободно време. Посещение на храма на Възкресението, където се намира Кувуклията с Гроба Господен. Поклонение пред плочата на Миропомазанието (плочата, на която Господ Иисус Христос бил помазан от своите ученици, преди да бъде положен в Гроба), поклонение на Гроба Господен, поклонение на Голгота (мястото, на което бил разпнат Христос, и на което се намира гроба на прародителя Адам). Поклонение пред плащаницата на св. Богородица, от където започва литията на празника Успение Богородично. Отпътуване към Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

*Вечерта около 23:00 часа отпътуване за Йерусалим и участие във Възкресното богослужение на Гроба Господен (Томина неделя). Възможност за св. Причастие.

 

3️ ден (12.05, неделя): Витлеем – Йерусалим – Витлеем

Закуска. Посещение на храма на Рождество Христово. Поклонение в параклиса на св. Младенци, избити от цар Ирод Велики. Посещение на Млечната църква. Отпътуване за Йерусалим. По пътя посещение на манастира на Пастирите. Посещение на Сионската горница (мястото на Тайната вечеря, на посещението на Христос след Възкресението и на слизането на св. Дух в ден Петдесетница) и на гроба на св. цар Давид. Посещение на храма „Успение Богородично“, където се е намирал дома на св. Йоан Богослов. Посещение на мястото на отречението на св. ап. Петър. Посещение на м-ра на Произхождението на св. Кръст, където се намира частица от Кръста, посещение на м-ра с гроба на св. Симеон Богоприемец. Отпътуване за Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

4️ ден (13.05, понеделник): Витлеем – м-р на св. Теодосий – м-р на св. Сава – река Йордан – Йерихон – Тиберия

Отпътуване за река Йордан на мястото Каср ал Яхуд, по желание потапяне във водите на реката, където е бил кръстен Христос от св. Йоан Кръстител. По пътя посещение на м-рите на св. Теодосий и на св. Сава. Посещение на Йерихон, най – стария град в света, и на Планината на Изкушенията, намираща се до него. Посещение на изворите на св. прор. Елисей, и на смоковницата на митаря Закхей. Посещение на манастира на св. Герасим Йордански. Отпътуване за Тиберия. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

5️ ден (14.05, вторник): Назарет – планината Тавор – Галилейско езеро

Отпътуване за Назарет. Поклонение в храма на Благовещението при изворите на св. Богородица. Посещение на дома на св. Йосиф Обручник и на неговата работилница. Отпътуване за планината Тавор. Поклонение в православния манастир на мястото на Преображение Господне. Обиколка на св. места около Галилейско езеро (Табха, Планината на Блаженствата, Капернаум, минералните извори на св. Мария Магдалена в Магдала и други). Обяд с рибата на св. ап. Петър. Ако времето позволява разходка с корабче по Галилейско езеро. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

6️ ден, (15.05, сряда): Летище „Бен Гурион“ – София

05:30 часа отпътуване за летище „Бен Гурион“. Полет за София в 9:15 часа. 12:05 часа пристигане на летище „София“.

Телефони за записване: (+359) 895 24 4110;E – mail: [email protected]

Цена на пътуването до 25 април: 1 850лв.След 25 април включително цена на пътуването: 1 990 лв. 

Цената включва:

  • самолетен билет София–Тел Авив–София с редовен полет на редовна авиолиния с включен багаж (малък салонен багаж: 40х30х20);
  • летищни такси;
  • 3 нощувки със закуска, пакетиран обяд и вечеря в Витлеем, хотел 4*;
  • 2 нощувки със закуска, пакетиран обяд и вечеря в Тиберия, хотел 4*;
  • екскурзовод на български език в Израел;
  • луксозен автобус с безплатен WI-FI;
  • всички трансфери по програмата;
  • всички екскурзии по програмата;
  • сертификат за хаджийство;
  • водач, придружаващ групата по време на целия престой;
  • медицинска застраховка асистънс „Групама” АД, с покритие 10 000 евро.

Цената НЕ включва:

  • лични разходи;
  • Багаж на колелца (55 х 40 х 23 см, макс 10 кг.) или допълнителен при запитване;
  • бакшиши – 10 долара на турист на ден;
  • Обяд на Галилейско езеро – 25 долара;
  • Транспорт за нощна Св. Литургия – 10 долара на човек;
  • Горивни такси (обявяват се до 7 дни преди пътуването).

Условия за резервация:

Депозит при резервация 500 лв. на човек и копие от валиден задграничен паспорт най—малко 6 месеца след датата на прибиране. (най – малко до 16 ноември).

Пълно плащане до 20 дни преди датата на отпътуване. (25 април)

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туриста. Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: задграничен паспорт валиден поне 6 месеца след датата на връщане. (най – малко до 17 ноември)

За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Забележка: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма;

Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.84 лв., при промяна на курса с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената!